Апекс Биотецх Лтд

Производи и услуге

Knowledge
Дом > Ma'lumot > Садржај

Које су разлике од ХПЛЦ, УВ

Source:Wикипедиа | Updated: Dec 22, 2015

ХПЛЦ

Течни хроматографија високих перформанси

Течни хроматографија високих перформанси (ХПЛЦ; некадашња односиле су се као високог притиска течни хроматографија), техника у аналитичка хемија користи за раздвајање, идентификују и квантификовати сваку компоненту у мешавину. Ослања се на пумпе које пролазе под притиском течни раствор који садржи узорак миx кроз колоне испуњене солидан материјал за адсорбент. Сваку компоненту у узорку мало другачије комуницира са адсорбент материјалом, узрокујући различите проток стопе за различите компоненте, а што је довело до одвајања компоненти како оно пролази кроз колону.

ХПЛЦ се користи за производњу (нпр. током производног процеса фармацеутских и биолошких производа), правни (ПР. опаћања перформансе побољшање дрогу у урин), истраживања (ПР. која одваја компоненти је сложен биолошки узорак или сличних синтетичких хемикалије једни од других), медицински (нпр откривање ниво витамина Д у крви серум) сврхе и

Вецину времена, ХПЛЦ може да се користи за идентификацију биљни екстракт.

УВ

Ултравиолетно

УВ /ВИС спектроскопија је у широкој употреби као технику из хемије за анализирање хемијске структуре, тај су најистакнутији који је био спарио са системима. УВ зрачења је често се користе да се побуди датог узорка где флуоресцентно емисија се мерити са са спецтрофлуорометер. У биолошко истраживање, УВ светло се користи за qуантифицатион нуклеинске киселине или протеина.


Колекција минерала узорке бриљантно сјаји на разне таласне као видео док будем озрацен од стране УВ светло.

Ултраљубичасте лампе за индентификацију се такође користе у анализирање минерала и драгуља.

У апликацијама за контролу загађења, УВ анализатори се користе да се открије емисија од оксиди азота, сумпора једињења, Меркур и амонијака, на пример у димњак гас фосила отпустио енергетских постројења. [48 ] ултравиолетно светло може да открије танка схеенс проливене нафте на води, високо рефлексије уље филмова у УВ таласних дужина, флоресцентну боју спојева у уљу, или апсорбујужи од УВ светло креирао Раман распрљити у води.

У поље биљних састојака, користимо овај метод да бисте тестирали проценат Активни састојак у екстракт биљке.

Истрага
Контактирајте нас
Адреса: Бр .6 4 Зхангба Рд., Xиан високе технологије зона, Xиан 710077, Кина.
Телефон: +86 (29) 8860 1330
Факс: +86(29) 8860 9131
Е-пошта: info@apex-bio.com
Дом | Biz haqimizda | Производи и услуге | Yangiliklar | Ma'lumot | Контрола квалитета | Контактирајте нас | Мобилни телефон | XML | Главна страница